Lönar det sig att räkna foderstater i PC-Horse?

Antag att Du bara har en häst och att Du ger den grovfoder och förstärker med kraftfoder samt tillskottsfodra med mineraler och vitaminer i en eller annan form.

Du vill att den ska må bra, ha en god tillväxt (om det är en unghäst) och prestera väl (om det är en högpresterande häst).

Du kan då komma upp i foderkostnader på ca 30 000 kr per år inkl moms - eller mer om du kanske fodrar i överkant, eller använder dig av dyra foderkvaliteter.

Antag att Du kanske överfodrar Din häst med 10% - endast ett sådant marginellt fel kan då kosta Dig 3000 kr för mycket per år. En risk som lätt kan undvikas om du skaffar Dig vår Miniversion för 99 kr eller Standardversionen 780 kr (förlängning 545 kr).

Vi behöver väl inte ägna oss åt grundskolans matematik för att illustrera ut vad en felfodring på 10% eller mer skulle kosta om Du har många hästar i stallet.

Svaret är således JA, det lönar sig verkligen att räkna foderstater i PC-Horse.
Och till skillnad från den som försöker sig på att använda gratisräknare, så finns alla foderanalyser redan inlagda i programmet för att göra det enkelt och snabbt att använda. Tid är ju okså pengar.

Om Du vill se hur man kan veta vad en foderstat kostar kan du läsa här på Sara Muhonens fina sida: Vad kostar en foderstat. Där det för övrigt finns mycket läsvärt.

I PC-Horse lägger du in dina egna inköpspriser och får fram kostnaderna på öret. Framför allt får du kontroll på vad hästarna verkligen behöver och hur dessa behov optimalt ska hanteras när det gäller utfodringen.